Uusi liitto syntyy: VML:n valtuusto hyväksyi yhdistymisen Rautatievirkamiesliiton kanssa

Jaa sivu: Twitter Facebook

Veturimiesten liiton valtuusto hyväksyi 25.4. kokouksessaan Veturimiesten liiton ja Rautatievirkamiesliiton yhdistymistä koskevan aiesopimuksen äänin 94-6. Rautatiealan Unioni RAU ry:n aiesopimus linjaa yhdistymistä koskevat periaatteet, menettelytavat ja aikataulun. Rautatievirkamiesliitto hyväksyi aiesopimuksen 19.4.

- Tämä oli viisas ja tulevaisuuteen katsova päätös. Yhdessä olemme taloudellisesti ja edunvalvonnallisesti vahvempia, Veturimiesten liiton puheenjohtaja Tero Palomäki korostaa. Nyt on tärkeää, että saadaan rakennettua ammattiliitto, jossa kaikilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin. Siihen työhön tarvitaan kaikki mukaan. 

- Hyvin tehdyn ja perusteellisen selvitystyön jälkeen asiat olivat melko selviä ja osastoissa tuntuu olevan positiivinen ja odottava mieli uudesta liitosta. Nyt alkaa hitsautuminen uudeksi liitoksi, valtuuston puheenjohtaja Eveliina Juusola toteaa.

Rautatiealan Unioni RAU ry yhdistää kaksi perinteistä ammattiliittoa uudeksi rautatiealan ammattiliitoksi, joka edustaa veturinkuljettajia, liikenteenohjaajia ja erilaisissa asiakaspalvelu ja toimistotehtävissä toimivia jäseniä. Työssä olevia jäseniä on noin 1700 ja järjestäytymisaste lähentelee sataa prosenttia.

- Tehdyillä yhdistymispäätöksillä tiivistetään rautatiealan ammattiliittojen jäsenistön edunvalvontaa entisestään, yhdistymishankkeen selvitysmies Risto Elonen toteaa. Uuden liiton perustaminen antaa mahdollisuudet parantaa jäsenpalveluja tulevaisuudessa. Uudessa liitossa eri tehtävien vahvat ammatti-identiteetit säilyvät jatkossakin.

Uusi ammattiliitto aloittaa toimintansa 1.1.2019 alkaen. Yhdistyminen ei vaadi jäsenistöltä mitään toimia. Liiton jäsenyys säilyy entisellään ammattiosastojen kautta. Ammattiosastoja informoidaan erikseen tarvittavista toimenpiteistä valmistelun edetessä.