SAK on valmis järjestöllisiin toimiin - VML on valmis tekemään päätökset nopeasti

Jaa sivu: Twitter Facebook

Veturimiesten liitto on yhteisessä SAK:n liittojen rintamassa vastustamassa irtisanomislakia, joka ei lisää työllisyyttä. VML:llä ei ole vielä yksityiskohtaisia suunnitelmia, mutta mikäli tarve vaatii niin suunnitelma ja päätökset syntyy nopeasti. 

- Ne päätökset ei ole helppoja eikä mukavia, mutta ne ovat välttämättömiä ihmisten suojelemiseksi mielivallalta työpaikoilla, joissa kunnon suojaa ei ole tänäkään päivänä.

Veturimiesten liiton puheenjohtaja Tero Palomäki kehottaa hallitusta istumaan alas ja miettimään vielä kertaalleen lain hyötyjä ja haittoja.

- Hallituksen harjoittamasta politiikasta seuraa pimeä työmarkkinasyksy ja kylmä talvi


SAK on valmis järjestöllisiin toimiin

Kaikki liitot ovat mukana, mutta toimien aikataulua, laajuutta ja tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen.

SAK:n hallitus totesi, että järjestölliset toimenpiteet aloitetaan, jos hallitus ei luovu alle 20 hengen yrityksiin kohdistetun irtisanomislain valmistelusta.

– Toivomme edelleen, että hallitus tulee järkiinsä tämän niin sanotun pärstäkerroinirtisanomisen kanssa. Mutta jos näin ei käy, aloitamme järjestölliset toimet, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

Eloranta korostaa, että tyytymättömyys SAK:laisissa liitoissa on yhteistä ja tämän takia kaikki liitot ilmoittavat olevansa mukana. Liittojen toimista on myös neuvoteltu keskenään ja niitä koordinoidaan yhdessä, mutta jokainen informoi toimistaan erikseen.

– Liitot ovat päättäneet toimenpiteet toimipaikkakohtaisesti, mutta niiden aikataulua, laajuutta tai tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen.

SAK pitää hyvänä, ettei tyytymättömyys pärstäkerroinirtisanomiseen ole jäänyt pelkästään SAK:laisiin liittoihin, vaan esimerkiksi OAJ, Pro ja Tehy valmistelevat järjestöllisiä toimia.

– Hallituksella olisi nyt hyvä paikka osoittaa, että palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä. Lisäjoustoja ei voi eikä pidä enää vaatia.

Lisätiedot
Puheenjohtaja Jarkko Elorannan haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemi, puh. 0400 969 633